Over EHP Sauna's Houtbouw Overige producten Contact
 

Houtsoorten

 

Duurzaam hout voor duurzame sauna's

 
 
         
 
 

Nordische Fichte

Scandinavische landen leveren ons Nordische Fichte naaldhout voor sauna’s. Door de grote temperatuurverschillen verloopt de groei van deze naaldhoutsoort zeer langzaam. Langzaam groeiende bomen zijn dichter van structuur, waardoor dit type hout een bijzonder hoog weerstandsvermogen heeft. Daarbij is het gladder van oppervlakte en met minder scheurtjes, en het blijft dus ook langer mooi.


 


Abachi

Daarnaast gebruiken wij Abachi ingevoerd uit West-Afrika. Dat is een zachte wit- tot crèmekleurige loofhoutsoort, dat vanwege een zeer laag soortelijk gewicht weinig warmte opneemt. Het blijft dus ook bij hoge temperaturen comfortabel aanvoelen. Daarnaast splintert het niet. Dit type hout is ideaal voor het vervaardigen van zittingen, leuningen, afdichtingen en beschermrekken.


 


Hemlock

Wij gebruiken ook Hemlock, een luxe houtsoort uit het hoge noorden van Canada. Het is een sterke, stabiele houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en goed te bewerken.
In tegensteling tot bijvoorbeeld Fichte- of vurenhout is Hemlock vrij van noesten.
Hemlock is met zijn geelbruine kleur anders dan bijvoorbeeld cederhout en is gelijkmatiger qua kleurschakering en heeft een zeer warme uitstraling. En niet onbelangrijk, Hemlock zorgt voor een gelijkmatige warmte-afgifte. Daarmee is het zeer geschikt als constructiemateriaal voor infraroodcabines.


 


 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
             
 
 
 
 

EHP Saunabouw is een werkbedrijf van | DAAT-Drenthe | Copyright DAAT Drenthe © 2021
Realisatie website: BizzServices